Äntligen dags för de första matcherna! Öppningsmatchen i Quebec spelades mellan Danmark och Tjeckien. Både Tina och jag satt i våra Danska landslagströjor spända av förväntan och vinkade vid alla tillfällen mot kameran i fall att vi skulle visas. Dock fick Håkan Karlsson (materialaren i Danmarks landslag) syn på oss, och vinkade diskret tillbaka. (I morgon hänger vi vår ena Tre-Kronor tröja över räcket. Förväntningarna var väl inte allt för höga att de skulle vinna. Kunde de bara göra första målet så kanske de hade en chans. Glatt överraskade blev vi och alla andra danskar efter 31 sekunder då Lassen dunkade in pucken i mål för Danmark. Larsen han stod raklång med armarna i luften och skrek!!! Det tog hela sju och en halv minut innan Tjeckerna kvitterade. De tog sedan ledningen i ett powerplay, men knappt två minuter innan paus gjorde Hansen 2-2. Då stod Larsen upp igen!!

Blog Image

Därefter spelade danskarna inte så bra och Tjeckerna tog över mer och mer och vann till slut med 5-2. Bättre än förväntat.

Efter matchen gick vi in i supportertältet utanför arenan. Här samlades de som inte fick plats i arenan, (nu var det ju inte fullt i Danmarks match precis; 8000 av 15 000), för att spela olika sorters hockeyspel mot varandra, lyssna på livemusik, ta en öl och sjunga hejaramsor som danskarna gjorde, eller rent av titta på matcherna på storskärmsbild. Tina och jag satte oss ner och tittade på Canadas match mot Slovenien. Den slutade 5-1, trots att Canada inte spelade så värst bra!

Därefter var det dags för andra matchen. Nu spelade Ryssland mot Italien. Det skulle bli en lätt match tyckte man, men det dröjde hela 4 minuter innan ryssarna fick hål på Italienarna. Ryssarna spelade MYCKET bra, och det skulle inte förvåna mig om de vinner hela sk-ten! Förmodligen blir det de mot Tjeckerna, eller möjligtvis Finnarna i finalen. Skall dock inte säga för mycket innan vi sett Sverige spela i morgon.