Så har man då varit med om en historisk händelse. Ett första ishockey-VM någonsin i Kanada, och dessutom under 100-års jubileet av VM. Jag måste bara säga det: Jag hade rätt angående vem som skulle vinna detta årets VM! Visst hade det varit roligare om Kanada hade fått vinna detta historiska VM, även om man tyckte annat efter Sverigematchen häromdagen.

Biljetten man hade var guld värd. På våra biljetter stod det 175$, men trots att det här i Quebec är olagligt att sälja biljetter på ”svarta marknaden”, så skulle man lätt kunna få mellan 500-600$ för biljetten. Frestande, men inte fasiken åker man så här långt för att sedan sälja biljetten!

Blog Image

Kanada spelade bra, men ryssarna spelade faktiskt bättre. Ända skillnaden från min synpunkt, var att kanadensarna hade bättre tur med studsarna och var mer effektiva i sitt skytte och framför mål, i början av matchen i alla fall. Ryssarna gav dock aldrig upp, utan jobbade och slet som vargar. Till och med publiken hördes, annat än mot Sverige. Kanadensarna hördes inte allt för mycket idag. Det var en spännande match och en härlig upplevelse! I sin besvikelse, efter 4-5 målet för ryssarna, fick Tina vår ”läktarväns” kanadensiska flagga som minne.

Blog Image

Han var riktigt besviken! Det var tydligen även Jason Chimera i det kanadensiska laget. Dock var det på de svenska domarna efter deras senaste domslut, vilket renderade i utvisning för Nash, som han var besviken på. Vi har hans utskällning på video! En utvisning som var helt regelrätt, och inget att diskutera om. Dåliga förlorare de där kanadensarna. Efter matchen gick vi ut till våra bekanta Weronica och Tina, slog oss ned på den svenska flaggan en stund, och tog sedan farväl. De hoppades att vi skulle ses nästa år i Schweiz. Kanske, kanske inte. Vem vill följa med? – Min fru vill inte! Är det inte typiskt mammor, att inte kunna vara ifrån sina barn en kortare period. De måste väl också ha chansen att växa upp? 😉

Blog Image

Matchstatistik för alla matcher detta vm:et

Historiska VM-segrare!