Toaletterna: både på isbanan och på de stora köpcentren kan man gå på toa utan att det känns vidrigt, de skurar och städar dessa ca 8 gånger om dagen. Man kan även kontrollera om det har hoppats över en gång på ett schema som hänger vid dörren.

Poliser: här finns det gott om poliser, man fyller varje öppning in till platserna i arenan med en polis, plus att du kan se en massa polisbilar ute i trafiken, då brukar vi inte se endast en polis bil utan flera. Polisuniformen ser lite olika ut, det beror nog på vilket humör polisen är på då den börjar sitt pass. Några poliser har gröna militär byxor medan andra har ljusa militär byxor, sedan har vi sett de som bär vanliga jeans och sedan var det faktiskt en som hade ett par svarta bomullsbyxor. Alla bär dom pistol och alla har de samma skjorta och väst på överkroppen.

Canadensare pyttsan: Två språkigt land. De som bor i Quebec kallar sig bara Canadensare när det är sådana här stora evenemang. Vi kom in på MC Donalds och där står välkommen på både franska och engelska men tji fick vi, den unga tjejen som tog vår beställning kunde inte ett jutta engelska. Jag kan tycka det är konstigt att man inte lär sig engelska i skolan här precis som vi gör i Sverige.

Vägarna: Ja hade vi i Sverige haft det underlag på vägarna som dom har här hade man stängt vägen. På motorvägen finns det flera hål och gropar och man ser inte ens någonstans att man försöker laga dessa. Phillip som tog oss på rundturen menade på att det var tjälen i marken på vintrarna som gjorde vägarna så dåliga. Vi har också tjäle i marken och man kan se att vi sköter om våra vägar efter våra stränga vintrar.