Idag var det dags för Danmark att få storputs av Ryssland. Trodde man i alla fall. Jag tippade 8-2. Danmark spelade inte värst bra idag, men lyckades ändå hålla stånd i hela 10-minuter. Men vi kämpade på på läktaren och gav allt stöd vi kunde!

När det återstod 9-minuter av matchen, började den danska hejarklacken att vandra sjungandes runt i arenan. Då får man ett sms från en ”Stockholmare, förlåt Åkeschberga) att Danmark suger! Kan så vara att de inte är lika bra som flera andra lag i VM, men de stannar i alla fall kvar till vidare spel + att som ett brev på posten gjorde ”Stålmannen” Kim Staal mål för Danmark. Då fick Åkersbergaren svar på tal!

Efter matchen gick vi in i FanFest tältet och tog en öl och tittade på Canada-USA matchen. Alla danska supportrar, inklusive Tina och Jag i danska landslagströjan, samlades. Cirka en timme efter matchen gick vi ut utanför tältet och samlades där. De danska spelarna skulle komma och tacka sina supportrar för stödet i grundspelet. De kom på utsatt tid, men vi saknade Håkan (deras materialförvaltare). Dock fick Stålmannen skriva sin autograf på min tröja. (Bara han och ingen annan). Skulle de svenska spelarna gjort detta någonsin? Svaret är NEJ! Efter mingel med spelarna och de andra supportrarna, var det dags för dagens andra match.

Tjeckien mot Italien. Nu trodde man ju att Tjeckerna skulle vinna denna matchen lätt. De gjorde också sitt första mål efter endast 41-sekunder. Nu trodde man ju att det var kört för Italienarna, men som ett brev på posten gjorde Italienarna 1-1 endast 18-sekunder senare. Snacka om liv i luckan! Två minuter senare var det dags igen. Italienarna tog ledningen med ett direktskott på tekning. Tjeckerna var skakade, men tog sig sakta men säkert upp på rätt nivå igen, och spelade ut Italienarna, även då Tjeckerna endast var fyra man på banan. Matchen slutade 7-2. I morgon blir det Sverige Schweiz och vi klär oss i gult igen!