Inställningen var något pessimistisk ifrån min sida när vi gick till arenan idag. Jag visste att Schweiz hade en bra målvakt och att Sverige inte hade det i Liv. Men inte kunde man förvänta sig att Schweiz skulle göra mål efter endast 48-sekunder!

Två nya svenska supporter dök upp idag. Vi + de andra fyra vi mötte häromdagen, samlades nere i ena hörnet och hejade och skrek allt vad vi kunde, men det hjälpte föga. Man skulle kunna tro att det hela var planerat, eftersom en förlust mot Schweiz skulle innebära att Sverige i kommande match skulle få möta Danmark, i stället för Tjeckerna. Vilket dilemma! Vem skall man då heja på? Tre Kronor så klart, men då krävs det också att de spelar mycket bättre, annars får de puts av danskarna med Stålmannen och Green i spetsen.

Matchen var en stor besvikelse spelmässigt och efter matchen blev det inte bättre, då de svenska spelarna (och då speciellt lagkaptenen Kenny Jönsson) bara körde förbi de svenska supportrarna med huvudet i isen! Endast ett fåtal spelare (sju stycken) tackade för supporten. Bra gjort! Tag lärdom av de danska spelarna inför nästa match. De tackar sina supportrar i medgång som i motgång. Sveriges första förlust mot Schweiz, mig veterligen slutade 4-2. Det enda possitiva från matchen, var att Tina och jag fick vars en ryggsäck av maskoten ”Champion”. Nu struntar vi i dagens nästa match Frankrike mot Vitryssland, så går vi upp på stan och strosar runt i stället.

Blog Image