Så var vi då där, där vi önskade att vi inte var. Sverige skulle möta Danmark! Valet av tröja var lätt! GUL. Vi bestämde oss för att lämna våra vip-platser och sälla oss till de andra svenska supportrarna. Vilken glädje! Vi hade skitkul, medan vi tittade på matchen! Tydligen hade folk därhemma detsamma, eftersom sms:en haglade in. Visserligen började matchen inte särskilt bra, liknande matchen mot Schweiz häromdagen, förutom att Danmark inte gjorde mål förstås.

När det gått drygt 8-minuter, satte lagkaptenen ner foten och visade vägen. Trycket lättade och läktaren lyfte! Därefter var det bara utförsbacke. Öl i pauserna för att lugna stämbanden lite, det blev bra!

Då det återstod 9-minuter av tredje perioden, började de danska fansen att vandra runt i arenan igen. De hade bjudit in oss före matchen att följa med, så när de kom förbi och vinkade inbjudande var det inte svårt att haka på. Sverige gjorde sitt åttonde mål under vandringen och Danmark fick gjort sitt enda. Vilken glädje, och den delades länder emellan. Kramar och åter kramar vid varje mål!! Efter matchen stod hela klacken upp och sjöng nationalsången för full hals, efter mitt påbud. Vi skulle minsann visa de svenska spelarna hur man firade en seger! I motsatt till matchen mot Schweiz, så vågade spelarna nu tacka lite försynt i alla fall. Såja pojkar, bättre kan ni! Glädjen var total, trots att utfallet var väntat.

In i fantältet och fortsatte firandet. Danskar och svenskar tillsammans, bland öl, mat och dans. Vi gick sedan tillbaka in i arenan och tittade på matchen Tjeckien-Schweiz. Även nu samlades svenskarna, nu bakom ena målet. Ett stort misstag av oss, eftersom Tjeckerna samlats där med sina trummor. Döv är bara förnamnet, ont i huvudet efternamnet! Varför spelade inte Sverige så mot Schweiz? Nåja, i morgon blir det bara en match, Ryssland-Vitryssland. Matchen mellan Frankrike-Italien tittar vi inte på. I stället tänkte vi gå till Tina’s dröm shoppingcentrat.