Dagen började med frukost och sedan ett Skypesamtal till barnen där hemma. Idag åt vi frukost med Blekingejäntorna. Tina och jag gick bort till arenan och tittade på Tjeckien-Vitryssland. Jag säger bara – skrällarnas VM – det är vad detta är. Även om inte vitryssarna vann över Tjeckien, så tog de ändå ledningen två gånger, klarade av förlängningen och sedan förlorade de på straffarna, liksom igår. Dock tog de en viktig poäng från tjeckerna, vilket betyder att Sverige är färdigt för kvartsfinal!

Lite mad i kistan och lite öl på det, så var man redo för drabbningen mellan Ryssland och Sverige. Tyvärr kunde inte de svenska fansen samlas vid ett och samma ställe idag, eftersom arenan nästan var fullsatt och vakterna var extra noga med att alla satt på sina egna säten! Tina och jag hade till och med en polis som stod framför oss hela matchen, kanske beroende på att vi satt mitt bland alla ryska fans!

Blog Image

Men vi gjorde alla så gott vi kunde från alla håll och kanter. Men jag måste nog säga att av flertalet åskådare av de 12 665 som var närvarande, var flertalet ryska fans. Besvikelsen var total når ryssarna gjorde sitt 3-2 mål, med endast 5-sekunder kvar av matchen. Men Sverige är ju klart för kvartsfinal – synd bara att Murray och Strålman blir avstängda en match ”kanske”. Blog Image