”OBS följande text skall läsas med mycket hes röst!”

Dagen började med att man tog på den röda tröjan och hamnade mitt i den danska hejarklacken! Före matchen samlades några av dem utanför fantältet för att bli filmade i lokal-TV, så nu har man varit med där också. Dock var det inte samma supportrar som i tidigare matcher, så Tina & jag flyttade oss ett par meter närmre målet och satt med våra svenska vänner Veronika & Tina. Linnea och Caroline anslöt senare, efter att ha varit på besök på Schweizläktaren! Danmark var ett helt annat lag idag, och gjorde nästan ingenting rätt. Stålmannen fick dock gjort mål på straff! Matchen slutade 2-7 till Schweiz, men danskarna sjöng och dansade ändå.

Blog Image

De fyra tjejerna, Tina och jag gick efter matchen bort till köpcentrat för att få i oss lite mat. Det satt fint! De andra grabbarna, Jörgen och Christer anslöt i köpcentrat. Lite shopping i mataffären och en tuschpenna för eventuella autografer på tröjan, var nästa anhalt. Därefter gick vi tillbaka till arenan och tjejerna tog på sitt vikinga-outfit.

Blog Image

Sverige var ett helt annat lag idag, än i de andra matcherna. Trots manfall visade man att man hade potential till att ta guldet. Spelet flöt på bra och de gjorde endast ett fåtal misstag. Lunkan i mål hade två skott som man kunde önska att han tog, men vem f-n är så snabb? Målen i boxplay kunde han inte göra så mycket åt. Stämningen på läktaren var total, med danskar och även fulla schweizare och nytillkomna svenska supportrar. Ett helt busslass kom från resebolaget Björk och Boström, men de satt på ena långsidans läktare och var nästan helt tysta. Vi gjorde vad vi kunde för att få igång dem. Vi lyckades få ner ”Svea Svin” från övre läktaren till att ansluta sig till vår grupp, med trumma och allt. Vi höll igång hela matchen och det var faktiskt jag som fick ta tag i det hela, ingen annan ville. Blyga svenskar. Sverige spelade riktigt bra och jag måste säga att idag var man stolt att vara svensk, när ALLA spelarna tackade sina supportrar! Ett speciellt omnämnande vill jag dock ge till Per Ledin som både förra matchen och denna, plockade pucken från domaren, och efter nationalsången som vi alla sjöng för full hals, gav pucken till en påg i Tre Kronor tröja i publiken!

Vi tog oss in i supportertältet, vilket egentligen inte är något tält, utan en byggnad i hangarstorlek. Samling med de andra svenska supportrarna och lite firande. Till och med Tjeckerna försökte gratulera, men deras engelska är inte den bästa. Efter några öl och samtal med de andra, var det dags att bege sig hemåt. Vi hade tur som fick tag i en taxi, så vi slapp att gå hem!

Blog Image