Äntligen hockey igen! Dagen skulle fyllas av, visade det sig i slutändan, lycka i fanfest-lokalen. Efter vår stadiga frukost på hotellet, begav vi oss av mot Colisée Pepsi för att titta på dagens första match Tjeckien-Sverige. Väl där, kom Christer Englund ”Svenska ishockeyförbundets ordförande” och letade efter oss strax efter uppvärmningen. Christer var förut Tina’s chef, och han visste att vi var här och på vilka platser vi satt. Stod i gången och pratade lite med honom, och sedan var det dags för match. Den gula tröjan var på och vi hoppades på att kunna sammanstråla med övriga svenska supportrar. Dock infann sig ett litet problem. Tjeckerna samlades strax under den svenska klacken och det var inte intressant att stå där då, eftersom tjeckerna hade tre stora trummor som de bankade oavbrutet på.

Blog Image

Vid förra matchen vi satt hos dem, fick vi huvudvärk av detta evinnerliga bankande, så Tina och jag satt kvar på våra platser. Men vi hejade lika mycket för det! Sveriges försvarsspel är ju inte det bästa precis och för första gången i detta VM blev jag faktiskt förbannad på dem. De var usla i försvaret, slarvade mycket och höll inte sina platser. När det stod 2-1 till tjeckerna, kändes det inte speciellt bra, men då Nilsson kvitterade 16.22 in i tredje perioden andades man ut lite. Matchen gick till sudden death ”overtime” och jag måste säga att det kom lite överraskande, men 3.15 in i fjärde perioden gjorde Weinhandl 2-3 till Sverige. Lyckan var ett faktum. Nu kunde man gå runt resten av dagen i sin gula tröja utan att skämmas helt!

Blog Image

Mat skulle intagas innan nästa match, så Tina och jag begav oss av till shoppingcentrat och inhandlade lite Thai-mat. Som ett brev på posten, stannade vi givetvis till vid glasskiosken för att få en go mjukglass med chokladöverdrag på. Solen sken och det var säkert över 20 grader ute. Vi gick tillbaka till arenan och satte oss i gräset tillsammans med Weronica och Tina.

Blog Image

Dagens andra match, Ryssland-Schweiz började 19.15 lokal tid. En match som kunde bli spännande, eller som jag trodde, att ryssarna skulle spela ut schweizarna. Men jag hade ju inte tänkt mig att schweizarna skulle göra två av ryssarnas mål själva, och detta innan klockan slagit sju minuter! Det andra självmålet var ett riktigt hårt slagskott rätt in vid närmsta stolpe från tekningspunkten sett. ”Vänta, deja vu! Har jag själv gjort en gång, fast det var en backhand rätt upp i krysset”. Jag vet hur han kände sig efter det! Nä, schweizarna hade inte mycket att hämta denna match och ryssarna vann till slut med 6-0.

Efter matchen promenerade vi tillbaka till hotellet. Väl tillbaka, bokade vi en liten sightseeingtur till morgondagen. Vi åker med Caroline och Linnea.