Så började då resan till ishockeylandet Kanada. Efter incheckning på Air France i Köpenhamn (Tina blev som vanligt specialkollad), fick vi tid till lite tax-free shopping. Vad köper man där? Jo, vatten och Läkerol. Efter en stund var det dags att bege sig mot Gaten. Vi satte oss en bit bort för att det var skönare säten där. Efter 5-minuter ville Tina byta plats, och då hände det! Vi gjorde vår första ”glömma grejen” saken. Jag glömde mitt vatten! Voijne, voijne. Ja, ja, det var i alla fall inte whiskey!

Flygresan till Paris gick väl som man väntat sig. Storm ute och en fransos som styrde planet visade sig inte vara en bra kombination. Efter att Tina satt i halsgropen ett antal gånger under landningsförloppet, var vi ca 100-200 meter från marken, när plötsligt piloten gasade på och lyfte igen! Lite otrevligt för vissa av passagerarna.

Nåväl, vid andra försöket gick det bättre och nu var vi bara försenade 15-minuter. Det innebar att vi var tvungna att springa genom hela flygplatsen, men vänta…vad var nu detta? Ännu en säkerhetskontroll!! Tiden tickade… Tina kom igenom utan problem denna gången 😉 Vi rusade vidare och kom fram till Gaten. I stället för att som vi förväntat oss läsa ”Now boarding” på skärmen, så stod det ”Delayed” OK! Allt springande och jäktande för ingenting.

1 timme senare än vad vi skulle gjort, satt vi på planet. Resan där tog ca: 6,5 timmar. Nu hade vi endast 1 timme innan nästa flyg skulle avgå. Dock var vi tvungna att gå genom tullen i Montreal. Tack vare en trevlig tullare, fick vi reda på att vi MÅSTE hämta upp våra väskor, för att de skulle inte gå till Quebec automatiskt, trots att detta blivit lovat vid incheckningen i Danmark. Vi gick direkt dit och fick väl tag på väskorna ganska snabbt.

Sprang bort till incheckningen, och fick ett surt svar av damen som satt där. ”Ni är sena incheckning för ert flyg är stängd. Alla flyg till Quebec är fullsatta idag.” !!!!! Vad gör man? Vi var 5 minuter sena! Snabbt bort till Air France informationslucka och frågade vad som stod på. Strax före oss stod två andra resenärer som råkat ut för samma som oss. Det visade sig att det fanns 16 personer på vårt flyg som inte kom med flyget till Quebec.

Hur som helst så skulle Air France-personalen ordna en transport till Quebec för de som behövde det. Vi blev 7 stycken. De bjöd på mat under väntetiden. Sedan blev det buss i 2 timmar (transfer buss utan stötdämpare) i 130 km/h på dåligt underhållna vägar.

Till slut var vi framme, vid flygplatsen i Quebec. Vi delade taxi med en av resenärerna till vårt hotell och kom fram 21:15 (vår tid) Då är tiden i Sverige 03:15. Sov gott, det skall vi!